facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Quatre-mains concert Carillon Grote Kerk
Zaterdag, 28 Oktober 2023, 15:00 - 16:00

Rosemarie Seuntiëns speelt op zaterdag 28 oktober van 15.00 – 16.00 uur samen met de Belgische beiaardier Wim van den Broeck een quatre-mains (4-handig) concert op het carillon in de toren van de Grote kerk.
Voor de bezoekers van de toren een unieke gelegenheid om twee top beiaardiers live aan het werk te zien.

Rosemarie Seuntiëns is al heel veel jaren de vaste beiaardier van het 5-octaafs carillon van Venray. Zij is met Roaming Bells een grote promotor van het Beiaard en speelt op tal van Beiaards in Zuid Nederland en verzorgt vele gastconcerten in Europa en Amerika.
Wim van den Broeck startte op volwassen leeftijd met muziekstudies voor orgel en beiaard. Beiaard studeerde Wim vanaf 2008 bij Teun Michiels in de academie voor muziek en woord te Diest en vervolgens in de Koninklijke beiaardschool te Mechelen waar hij les kreeg van Eddy Mariën, Erik Vandevoort en Tom Van Peer en in 2013 afstudeerde. Van den Broeck is momenteel beiaardier in Diest, Genk en Peer en organist te Meerhout en Laakdal.
Het concert
Het wordt een 'Concert Quatre-Mains à l' Improviste' met herkenbare muziek voor iedereen jong en oud. Van Barok, klassiek, filmmuziek tot hedendaagse DJ Wereld Hits! Onder meer: canon Pachelbel, Billy Joel, Pirats of the caribbean, Tubular Bells, Grieg, DJ Avicii.
Wim en Rosemarie zien het als een inspirerende uitdaging om vierhandig te spelen op de indrukwekkende beiaard van Venray met maar liefst 62 klokken.Het Venrayse carillon geldt als een van de mooist klinkende carillons in Europa en hangt ook nog eens in de toren van een van de mooiste kerken van Nederland.
Tip: Goede luisterplekken zijn in het park rond de Grote Kerk en op de Grote Markt.

Dit weekend is de toren voor het laatst dit jaar regulier geopend. Zaterdag en zondag van 14.00 – 16.30 uur, de laatste mogelijkheid om omhoog te gaan is 16.00 uur. Daarna is de toren tot aan koningsdag 2024 alleen op afspraak open. Dit kan op alle dagen van de week.

Een gidstoer is te boeken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Entreeprijs voor de toren is € 5,00 vanaf 14 jaar en € 2,00 voor 4-14 jaar

Heeft u interesse gekregen in het carillon en de toren, kijk dan voor meer informatie op: www.carillon-venray.nl

Locatie Toren Grote Kerk