facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

.V.N. Geysteren-Venray lezing: Wilde kat, wasbeer en wolf.
Maandag, 23 Oktober 2023, 20:00

Wilde kat, wasbeer en wolf: terug van weggeweest? Maar ook door iedereen even gewenst? René Janssen van Bionet Natuuronderzoek heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de wilde kat en de wasbeer en is bezig met bescherming van vee in het kader van conflictpreventie tussen wolf en veeboer en hobbyboer.

Tijdens de lezing op deze avond neemt hij geïnteresseerden van I.V.N. Geysteren-Venray mee in de levenswijze van deze carnivoren. Deze drie zoogdiersoorten komen (deels) terug van weggeweest. De terugkomst van de wilde kat zien zoogdierenliefhebbers als positief; de wasbeer met zijn schattige handjes is toch echt een opportunist en de wolf? Daartegen zijn passende maatregelen te treffen om conflicten tussen vee en wolf te voorkomen.

Ook benieuwd naar René Janssens verhaal? Dan bent u van harte welkom op maandag 23 oktober voor diens lezing. In De Kemphaan in Venray

Datum: maandag 23 oktober 2023 om 20.00 uur in De Kemphaan Kennedyplein 1, 5801 VH in Venray. Entree voor I.V.N.-leden gratis; BiblioNu-leden € 2,- ; overige bezoekers €3,50.