facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Thema-avond op 20 oktober over een eerlijke transitie naar een leefbare aarde
Vrijdag, 20 Oktober 2023, 19:30

GroenLinks Venray en PvdA Venray hebben FNV-bestuurder Bas van Weegberg uitgenodigd voor hun gezamenlijke thema-avond. Hij gaat graag met alle inwoners van gemeente Venray in gesprek over hoe we iedereen mee laten doen aan de energietransitie. De avond vindt plaats in Wijkcentrum Brukske op vrijdag 20 oktober vanaf 19.30 uur.

Een sociale overgang naar een duurzame samenleving

Toon Kerkhoff, fractievoorzitter van GroenLinks Venray: ‘Het tegengaan van klimaatverandering is van levensbelang voor ons allemaal. Maar de kosten mogen niet op het bordje komen van de werkenden en hun gezinnen. Wat ons betreft ligt dit vooral bij de vervuiler: de bedrijven die nog te veel uitstoten.’

Elly van Dijck, voorzitter afdeling PvdA Venray: ‘Daarbij moeten we oog blijven houden voor de werknemers van sectoren die verdwijnen of banen die veranderen of verschijnen. Werknemers moeten gezond kunnen blijven werken, met een eerlijk contract, veilige werkomgeving en een fatsoenlijk inkomen.’

Een vakbondsman met hart voor een rechtvaardig klimaatbeleid

Bas van Weegberg is bij FNV verantwoordelijk voor de publieke sector, klimaat en wonen, leren en ontwikkelen en de inclusieve arbeidsmarkt en nauw betrokken bij Netwerk Klimaat FNV, dé plek waar klimaat- en vakbeweging elkaar vinden. Zijn standpunt is dat iedereen mee moeten kunnen doen in de verandering naar een duurzame maatschappij.

Iedereen is uitgenodigd om mee te praten, meld je aan!

We vinden het prettig als geïnteresseerden zich aanmelden. Aanmelden gebeurt door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo weten we zeker dat we niet te veel of te weinig koffie en thee klaarzetten.

Locatie Wijkcentrum Brukske