facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

IVN Geijsteren-Venray: Workshop eetbare herfst
Zaterdag, 21 Oktober 2023, 10:00 - 12:30

IVN Geijsteren-Venray: Workshop eetbare herfst

Geertje gaf vorig jaar en dit voorjaar een lezing over de cultuurhistorie van planten en bomen voor publiek. Ook verzorgde zij vorig voorjaar een ‘wildplukwandeling’ voor de natuurgidsen. Specifieke aandacht was er daarbij voor de vraag hoe we kennis over de natuur aan een breed publiek over kunnen brengen. ‘Natuurbeleving’ bleek daar een antwoord op. Wildplukken met respect voor de natuur is een hele directe vorm van natuurbeleving, die bij jong en oud interesse wekt. Tenslotte is de mensheid ooit als jager en verzamelaar begonnen. Na het succes van vorig voorjaar volgt nu een wildplukwandeling met een kleine kookworkshop over eetbare natuur in de herfst. We gaan op zoek naar eetbare zaden, vruchten, noten en planten in de natuur. Uiteraard gaan we ze proeven en er iets lekkers van maken. Ook is er weer veel aandacht voor verhalen, anekdotes en legendes rondom tal van planten, bomen, struiken en paddenstoelen.

De workshop op 21 oktober a.s. duurt 2,5 uur, van 10.00 tot 12.30 uur en start bij de kasteelruïne in Geijsteren, Maasheseweg 1. Programma: 10.00 uur: verzamelen en introductie; 10.15 uur: wandelen en wildplukken; 11.45 uur start workshop; 12.15 uur: gerechtjes opeten en afronding workshop.

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het maximale aantal is 15 deelnemers. De kosten 25 euro per persoon. Over te maken op rekeningnr. NL36 RABO 0156 3203 39 t.n.v. I.V.N. Geysteren-Venray o.v.v.: vermelding ‘wildplukwandeling’. De aanmelding is volledig als de betaling binnen is.

Locatie kasteelruïne in Geijsteren, Maasheseweg 1