facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Inloop spreekuur Reizen met het OV
Maandag, 18 September 2023, 08:00 - 17:00

Vanaf september neemt een OV-ambassadeur van Kommee samen op pad maandelijks plaats op het Ontwikkelplein in de Bibliotheek Venray. Iedere derde maandagmiddag van de maand van 14.30 - 16.00 uur kan men tijdens een gratis inloopspreekuur terecht voor vragen over het reizen met het Openbaar Vervoer.

De samenwerking tussen BiblioNu en Kommee samen op pad is tot stand gekomen omdat beide partijen het belang van zelfredzame inwoners onderstrepen. Inwoners die worstelen met het reizen met het openbaar vervoer kunnen tijdens het inloopspreekuur in de bibliotheek terecht bij een OV-ambassadeur van Kommee samen op pad. De OV-ambassadeur helpt inwoners verder met vragen over bijvoorbeeld de aanschaf van een OV-chipkaart en het gebruik van de reisplanner. Ook geeft de ambassadeur advies over een passend abonnement zodat de inwoner zelfstandig op reis kan.Het reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen. Zo kan men uitstapjes maken, naar een medische afspraak gaan of sociale contacten onderhouden. Men is minder afhankelijk van anderen en kan middels de hulp van een OV-ambassadeur persoonlijk ervaren dat reizen met de bus, trein, wensbus of haltetaxi makkelijker is dan gedacht.

Het inloopspreekuur vindt iedere derde maandag van de maand plaats in de Bibliotheek Venray. Het eerstvolgende spreekuur is op 18 september van 14.30 uur tot 16.00 uur. Je vindt de OV-ambassadeur van Kommee samen op pad aan de balie op het Ontwikkelplein. Aanmelden voor het inloopspreekuur is niet nodig en ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom.

-----------------------------------------