facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Openstelling kasteelruïne Bleijenbeek Het Limburgs Landschap
Zondag, 13 Augustus 2023, 12:30 - 16:30

Kasteelruïne Bleijenbeek is zondag 13 augustus van 12:30 tot 16:30 uur opengesteld voor publiek. Parkeren kan bij Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE in Afferden.

Vanaf daar loopt een fraaie 1 kilometer lange route naar de ruïne. Aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage voor het bezoek wordt op prijs gesteld.

In Afferden is Landgoed Bleijenbeek een begrip. Tegenwoordig is het goed toeven op het landgoed, maar het kasteel heeft een roemrucht verleden.

Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het er voor het zeggen had. In de Tweede Wereldoorlog is het ooit prachtige kasteel gebombardeerd en bleef de huidige ruïne over.

 De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Tijdens de openstelling kan er vrij rondgewandeld worden over het sprookjesachtige ruïneterrein. Op diverse plekken staan informatieborden die het publiek meer vertellen over de geschiedenis van deze plek. Daarnaast lopen er vrijwilligers rond die meer kunnen vertellen over de geschiedenis van Bleijenbeek.

Locatie Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE in Afferden