facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Agenda

Wei, achter de mist in reprise
Zaterdag, 14 Oktober 2023

De theaterversie van documentaire ‘Wei, zorgen voor pap’ van maker Ruud Lenssen toont de impact van dementie op de mantelzorger. Na diverse succesvolle voorstellingen in 2022 keert dit meeslepende stuk op zaterdag 14 oktober 2023 terug naar Schouwburg Venray.

In 2022 was de theatervoorstelling al te zien in Schouwburg Venray, ’t Gasthoês in Horst en Dok6 Theater Panningen en zal op zaterdag 14 oktober wederom te zien zijn in het Venrayse theater. Wei, achter de mist is een samenwerking van Craviet Theatermakers, Ruud Lenssen Documentaires en Schouwburg Venray. Craviet maakt maatschappelijke thema’s bespreekbaar aan de hand van podiumkunsten. Zij vinden het erg belangrijk dat het bespreken van deze thema’s gebeurd binnen alle lagen van de bevolking en binnen iedere leeftijdsgroep.

Over de voorstelling

Theaterproductie ‘Wei, achter de mist’ vertelt het verhaal over de emoties en de gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Het laat de onmisbare rol van de mantelzorger zien. De opofferingen die gemaakt moeten worden, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die het paar voor elkaar heeft. Dit alles valt samen met het onvermijdelijke afscheid. Afscheid van het leven dat het gezin Lenssen ooit kende en de toekomst die zij dachten te bezitten.

De voorstelling wordt gespeeld met in de hoofdrollen: Henk Deters, Miek Raedts, Wieneke Verdellen en Ruud van den Einden. De muziek is van de hand van Mike Roelofs en Egbert Derix.

Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via schouwburgvenray.nl.

Locatie schouwburg Venray